maanantai 17. marraskuuta 2014

Tuunaamon näkkileipää

Maantantai on maanantai, vaikka voissa paistaisi. Työpäivän perään pieni hengähdystauko ja keittiön sydämeen. Kattilat ja kapustat kilisten Rva K käy näkkärireseptin kimppuun ja hetken kuluttua uunista leijailee ihana paahdetun pähkinän tuoksu. Kyseessä on Tuunaamon oma muunnelma gluteenittomasta ja suhteellisen vähähiilihydraattisesta näkkileivästä, joka maistuu nirsommallekin syöjälle.

Tuunaamon näkkileipä
(gluteeniton)

1,5 dl siemensekoitusta (esim. sesamin-, auringonkukan- sekä kurpitsansiemeniä)
1,5 dl auringonkukansiemeniä
2 dl sesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
0,5 dl mantelijauhetta
1 tl merisuolaa
3 kananmunaa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitetä uuninpellille ohuelti. Paista 175 asteiseessa noin 20 minuuttia. Leikkaa heti näkkileivät haluamasi muotoisiksi paloiksi ja anna jäähtyä.

ENJOY!






Ja kuinkas sitten kävikään....

1 kommentti:

  1. Oi nam! Täytyy ottaa kaikki gluteenittomat reseptit talteen kun Joelilla on nyt viljaton ruokavalio allergiatutkimusten vuoksi. Näyttää hyvälle, slurps!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!

-Rva K