perjantai 26. syyskuuta 2014

Voi tuumata ja voi tuunata

Blogihaave syntyi jo kauan sitten, mutta oman linjan hahmottamiseen meni yllättävän kauan. En halunnut kategorisoitua sisustusblogia, sillä se vaatii ihan liikaa kurinalaisuutta kodin siisteydessä. En myöskään halunnut arki-blogia, sillä ... jaa, no en vain halunnut. Muotiblogi ei ole minun juttuni, vaikka muoti ja trendit ovatkin lähellä sydäntä. Lopputulema on yhdenlainen lifestyle-nurkka, jossa voi antaa ajatuksen laukata ja tuunatahan voi mitä vain. Kaikkea aikatauluista elämään ja huonekaluihin -jos on avarakatseinen verbin merkityksen suhteen. Ja minä olen.

Raksa-aikana kehitetty valkoinen fiksaatio johti skandinaaviseen selkeyteen sisustuksessa ja lähes puritaanisen tyyliin, mustin vivahtein. Koriste-esineet olivat käsiparin sormin laskettavissa ja seiniin en kyennyt tekemään reikiä, kun parhaimmillaan yhteen seinään oli keskittynyt 12 maalikerroksen hartaudella (kyllä - järjetöntä). 

All-in-one
Ekakertalaiset
Ensimmäisenä olohuonetta koristamaan tein Hetkiä-kankaasta taulun ja sydän verta vuotaen seurasin sivusta kun Hra M nakutteli seinään ensimmäiset taulukoukut. Siitä mitä parhaimmalla aasinsillalla päästäänkin ihan ensimmäiseen omin pikkukätösin tuunattuun huonekaluun, joka on kuvassa näkyvä musta penkki. Penkki on 50-luvulta peräisin oleva löytö Mummun ja Tutan (laajennetun Tuunaamo Crewn jäsenistöä, siis äitini ja isäni) kunnostettavaksi ostamastaan rintamamiestalosta, jonka mukana sai kaupassa edellisen omistajan aarteet. Muitakin ensikertalaisia kuvasta löytyy. Tamara Aladinin Riihimäen lasille suunnittelemat Carmen -sarjan kääntömaljojen ensimmäiset osat sain Mummulta syntymäpäivälahjaksi. Sittemmin löysin itse loput ja -voilá, koriste-esineiden keräilylle syttyi kipinä. Toim. huom. saattaa muuten olla a-kirjaimen hipsu väärään suuntaan kenollaan. Mitä keltaiseen väriin tulee, ei osuttu ekakertalaiseen, sillä eräskin lamppu ehti ensin. Siitä lisää myöhemmin.  Ehkä vielä jotain lisää tulee tälle illalle, mutta hetkeksi over  and out. P.s. Pölyjä en muistanut pyyhkiä.

Carmenit - Olé!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit!

-Rva K