lauantai 27. syyskuuta 2014

Two times Aris ja kolme sukulaista

Hänen Majesteettinsa Kuningatar Aris

Ihan ensimmäinen rakas Aris-löytö oli "entinen valkoinen", laiminlyöty ressukka kirpparin nurkassa. Kympillä annoin kellastuneelle (veikkaisin vuosien keittiötupakointia lampun alla) uuden kodin ja nappasin kotimatkalla maalit kainaloon. Minulla oli selkeä näkemys siitä, että juuri tämä yksilö saisi kunnian laskeutua paraatipaikalle, olohuoneen sohvapöydän yläpuolelle. Siihen paikkaan en ollut hyväksynyt vielä yhtäkään lamppua Tuunaamon Päämajaan muuton jälkeen. Valitettavasti nykypäivälle tyypillistä ennen/jälkeen -kuvaa en hokannut siitä ottaa sillä kirmasin autotalliin ja maalata sutkautin kaunottaren samantien ekalla maalikerroksella. Hieman joutui näkemystä avartaa Hra M:lle, joka ei ihan sekunnilleen jakanut innostustani kaunottaren löytymisestä....
Muistuttaa suuresti Anna-Maija salon Arikselle suunnittelemia valaisimia, mutta varmuutta tähän en ole saanut. Aris-kaiverrus valaisimesta kuitenkin löytyy. Taustalla näkyy jo vähän keltaisen invaasiota. Uuteen kotiin hankittu valkoinen nahkasohva lepää jo autotallissa ja antoi tilaa toiselle kaunottarelle, josta lisää myöhemmin. Se EI ole väriltään keltainen.


Tupu, Hupu & Lupu aarniometsässä

Tupu, Hupu & Lupu aarniometsässä

Suuret valkoiset valaisimet saivat loppukesästä tehdä tilaa pienemmille ja sirommille Aris-perheen sukulaispojille. Lamput olivat alkuperäiseltä väriltään ruskeita, elämää nähneitä ja hieman nahistuneita. Uusi maalipinta toi eloa kolmikkoon ja kuten aiempi Aris-kuningatar, nämäkin saivat uudet läpikuultavat ja pidemmät johdot varrekseen. Päämajan kattokorkeus keskimmäisen osan (n.60 m2) korkeimmalla kohdalla (n.6 m) on osoittautunut haasteeksi valaisimelle kuin valaisimelle, jonka olemme halunneet laskea ns. pöytäkorkeuteen.

Kuvassa taustalla Tutan käsityönäyte, josta lähikuvaa näkyvissä myös Tuunaamon taustakuvissa. Aarniometsän puut sekä kuu on vanerista leikattu kokonaisuus ja näkymättömin kannatinkoukuin kiinni seinän pinnassa. Keskeltä kuvaa löytyvät Heikki Orvolan Nuutajärvelle suunnittelema Miranda-malja, josta jo aiemmin oli puhetta sekä samaiselle tehtaalle suunnittelema kynttilälyhty (kirkasta ystäväänsä odottelen saapuvaksi postissa any day now). Keittiö on ainoa Päämajan ainoa vihreä vyöhyke. Absolutely LOVE white lilies!


Tuhkimo

Tuhkimo - haltijakummi vielä hukassa

Siniverinen Aris se on tämäkin, vaikkakin taasen suunnittelija hakusessa. Katraan viimeisin hankinta, josta tasapuolisuuden vuoksi taas ei löydy vielä jälkeen-kuvaa. Lupaan vilauttaa täällä, kunhan Haltijakummmi on tavoitettu, kenkä löytänyt omistajansa ja ilkeät sisarpuolet päihitetty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit!

-Rva K