lauantai 22. marraskuuta 2014

Puuroa pöytään!

Rva K:n keittiössä soi Stevie Wonder ja padat porisee. Tänään tulilla rakkaudella haudutettu riisipuuro sekä pirtsakka puolukkasoppa. Lapsuuden makuja ja tuoksuja, perinteitä joista haluan pitää kiinni ja välittää eteenpäin. Tällä riisipuurolla ei vielä ole mitään tekemistä joulun kanssa, sillä joulupuuro syödään aattoaamuna perinteisesti kanelin ja sokerin kera. Essu täristen aina sama jännitysmomentti, kauhun tasapaino suorastaan, että palaako puuro pohjaan vaiko eikö. Eipä ole palanut vielä kertaakaan, mutta mä väitän, että salainen ainesosa on pelastanut rouvan keitokset tähän saakka. Reilu palanen voita heti alussa (siis tyyliin "pala"on noin 50g..) kun riisi keitetään kasaan veden kanssa. Moni saattoi tämän jo tietääkin, mutta minä opin useampi vuosi sitten tämän Tummulta ja done ever since. Sen koommin ei sulhanenkaan ole marissut, että ei maistu ihan äitiselle :D

No sanokaas nyt, laitetaan oikein äänestys pystyyn, miten se puuro ja soppa kuuluu syödä. Minä väitän, että sekä puuro, että soppa tulee olla kylmää. Ehdottomasti. Mitäs mieltä?






Lauantai-ilta on ehkä parasta -nauttikaa ihmiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit!

-Rva K