sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Nyt tuunataan hyvä kiertoon - Äidiltä toiselle!

Kuva: www.aidiltatoiselle.fi

Sunnuntai -mitä parahin päivä varaston inventaarioon. Äidiltä toiselle -projekti, mitä parahin syy tehdä se! Vaikka suurimmaksi osaksi Tuunaamon tekstit yleensä jollain tapaa liittyvät sisustamiseen, Rva K porautuu tänään toisenlaiseen tuunaamiseen. Nyt tuunataan äitiyspakkauksia Tansanian Mufindiin.

Äidiltä toiselle -projektin kohderyhmänä ovat raskaana olevat naiset ja tavoitteena on estää HIV-tartuntoja äidiltä lapselle. yli 90% kaikista HIV-tartunnoista siirtyy äidiltä lapselle kohdussa, synnytyksen yhteydessä tai äidinmaidon kautta. Jos kuitenkin estolääkitys aloitetaan raskauden aikana ajoissa, on viruksen tarttumismahdollisuus vain 1%.

"Alunperin suomalaiset saivat äitiyspakkauksen lääkärikäyntejä vastaan, ja tätä samaa ideaa käytämme Mufindissa: äitiyspakkauksen saa HIV-testiä vastaan."


Projektiin voit tutustua tarkemmin sen omilla projektisivuilla  www.aidiltatoiselle.fi  sekä löydät sen myös Facebookissa. Tästä sivusta kannattaa muuten tykätä ja jakaa tietoa!

Pähkinänkuoressa - miten siis Sinä voit auttaa? Tarvitset lapsesi vanhan äitiyspakkauslaatikon (kyllä, ajatuksena käyttää laatikkoa vauvan ensisänkynä, kunten se meidän suomalaisvauvoilekin on suunniteltu), johon keräät valmiiksi listatun sisällön. Pakkauksen ei tarvitse olla viimeisintä huutoa, sillä kaikki vuosimallit käyvät. Myöskään sisältöjen ei tarvitse olla tismalleen samanlaisia, eli jos haluat säilyttää omasta pakkauksestasi lapsellesi jotain muistona, voi yksittäisen kappaleen korvata jollain toisella tuotteella. Tarkempiin ohjeisiin sisällön kasaamisesta voit tutustua vielä täällä .

Projektin koordinaattorina toimii suuren sydämen omaava sairaanhoitaja, serkkuseni Ella, joka on itse myös käynyt Tansaniassa kolmen kuukauden työharjoittelujaksolla. GO Ella!! Ellasta ja projektista on löytyy juttu Österbottens tidningen -lehdestä toisella kotimaisella - kannattaa lukea koko stoori täältä!

Ihan ensimmäisen pakkauksen sai kunnian lahjoittaa Malenami, jonka pakkaus mukana alla olevassa kuvassa.

Nyhetsbild
Kuva: Markku Jokela / Österbottens tidning 24.3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit!

-Rva K